Een wandeling in oud Otrobanda

ERRATA

Pag. 48:
Schoenmaker D˛d˛ (Theodor) Nieuw had een zaak met de naam La Mejor. Zijn broer Djidji (Isaac Jacobo) had een kleermakerszaak genaamd La Elegancia. Djidji Nieuw was getrouwd met de Bonairiaanse Sofia Cicilia. Hij overleed in 1966, 92 jaar oud.

Pag. 50 :
Naast 'de Jongh's Sporthuis' stond op de hoek van de Rifwaterstraat en de Breedestraat op nummer 79-81 de shap van Kai de Haseth. De zakenman Ito (Johan E.) Mauricio ( nummer 97) had een groot magazijn.

Pag. 51 aanvulling Wenkel di Pader:
Alfredo 'Fefe' Capello en zijn vrouw Amancia de Marchena, begon de winkel in 1919 aan het Brionplein. Alfredo overleed plotseling in hetzelfde jaar. Vrouw Amancia trouwde in 1923 met Jozef Hermans en de winkel verhuisde naar de Breedestraat naast Botica Central. Het echtpaar had een zoon Livio Hermans die farmacie studeerde in Nederland. Hij was een begaafde pianist en hij componeerde diverse walsen, mazurka's, danza's enz.

Pag. 59:
In het verlengde van de Breedestraat ligt de Roodeweg. Aan het begin van deze straat, tegenover Casa Blanca en bij de ingang van het St. Thomascollege en het St. Elisabeth Gasthuis, stond het huis van het echtpaar Jappa Beaujon en Hertha Pietersz.

Pag 60: correctie:
Een andere bekende Beaujon was notaris Hendrik Jan Beaujon. Hij was getrouwd met Aletta Pandt en het echtpaar woonde aan de overkant van de Roodeweg, een paar huizen voorbij Casa Blanca.

Pag. 66:
...de componist van de wals 'Aura' is de pianist Albert Palm. De tekstschrijver voor deze wals was Ernesto Noordhoff.
Dezelfde pagina onderaan: ...aan het einde van de Langestraat woonde de pianiste Clisia Henriquez, een zus van Thomas Henriquez.

Pag. 71:
Shon Piet was met zijn zoon Chan (Christiaan) en broer Dois (Adolf) Winkel etc...
Dois (Adolf) Winkel was geen broer van Chan Winkel. In de Frederikstraat woonde een andere zakenman, Chan Winkel gehuwd met Eva v.d.Rhee, een zus van Shon Weki v.d. Rhee. Zij hadden een dochter Ilse, die gedichten schreef. Het huis is afgebroken bij de bouw van het viaduct.

Pag. 78: aanvulling:
De muziekleraar Carl Fensohn was een van de muzikanten die speelden in het Philharmonisch Orkest. Hij woonde zeventig jaar lang op de hoek van de Hoogstraat en de BelvedŔrestraat 11 met zijn Venezolaanse vrouw Mariana Esteva en twee dochters Adelheid en Carmen.
Het gebouw is afgebroken na de oorlog en is thans het schoolgebouw van het St.Thomascollege.

Pag. 86:
....Willy Nijssen, die de boekjes van Paul van Sprang illustreerde, was niet de vrouw van Paul.... Zij is getrouwd met Willy van Sprang, een neef van Paul.....

Pag. 87 onderaan:
Mau Fontilus was getrouwd met Elvia Nieuw, dus niet Alcira.

Pag. 94 onderaan:
Halverwege de Koningstraat begon de Rembrandtstraat. Op no. 1 woonde de zakenman Sampi (Samuel) Jonkhout, die samenwerkte met zijn zoon Boy (Samuel jr.).
....Sampi Jonkhout woonde in zijn eigen huis op no. 5. De no's 1 en 3 waren huurhuizen van de familie Jacobs....

Pag. 98 Correctie onderschrift:
Bestuur van de Volksbond: zittend: v.l.n.r. Manuel Lasten (beheerder van de wenkel di pader), John Horris Sprockel (onderwijzer en voorzitter), mgr. Innocentius Verriet, Johan Tecla Rib (schrijnwerker) en Eduardo Jansen (Eduardo 'Shon Wawa' had een winkel in de Punda en hij kreeg de bijnaam 'Shon Wawa guli papel', vanwege zijn papier-knipwerk bij het inpakken). Staande: Jose Maria Kroon (redacteur) en Constan Casiano (schutterij).